Kruipruimte-isolatie
met Isoschelp®

Voorkom klachten met het isoleren van uw kruipruimte!

Ontdek wat isolatie u oplevert

Start nu met besparen, kies voor kruipruimte-isolatie. Een duurzame oplossing!

Waarom kiezen voor
kruipruimte-isolatie?

Naast bodemisolatie, kunt u ook kiezen voor kruipruimte-isolatie. Met het isoleren van de kruipruimte voorkomt u klachten zoals optrekkend vocht, schimmelvorming en kou in de kruipruimte van uw huis. Kruipruimte-isolatie wordt vaak gebruikt als vloerisolatie niet haalbaar is. De bodem wordt bij kruipruimte-isolatie voorzien van een laag isolatiemateriaal. Vocht kan niet meer omhoog stijgen en lucht in de kruipruimte komt stil te staan. Optrekkend vocht vanuit de kruipruimte is hiermee verleden tijd!

Kruipruimte-isolatie is interessant als uw huis vochtproblemen heeft in de kruipruimte. Ruim 20% van de huizen in Nederland heeft last van vocht. Teveel vocht in de kruipruimte kan gezondheidsklachten als gevolg hebben. Met name voor mensen met astma en reuma. Door het isoleren van de kruipruimte kunnen deze problemen en klachten voorkomen worden.

  • Gezonder woonklimaat

  • Vermindert de kans op allergische reacties

  • Weert ongedierte als pissebedden, muggen, slakken en zilvervisjes

Duurzame isolatie

Door uw kruipruimte te isoleren, kunt u jaarlijks zo’n 325m3 gas besparen op uw stookkosten door uw vloer te isoleren. Dit komt neer op € 190 (Prijspeil 2011).  Deze besparing vermindert de uitstoot van CO2 met 338 kilogram per jaar. Onze ecologische vorm is ook vanuit dit opzicht erg duurzaam.

  • Geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte naar uw woning

  • Een droger, behaaglijk aanvoelend huis

  • Zorgt voor minder huisstofmijt

Natuurlijke isolatie

Natuurlijke isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld schelpen, schapenwol en cellulose (papiervlokken). Stuk voor stuk zijn ze voortgekomen uit recycling of rechtstreeks uit de natuur. Natuurlijke isolatiematerialen hebben de goede eigenschap dat ze `ademen` en daarmee zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Je hebt natuurlijke isolatiematerialen en kunstmatig geproduceerde isolatiematerialen. Purschuim is een voorbeeld van een kunstmatig geproduceerd isolatiemateriaal.

Ecologische isolatie

Bij het isoleren van een huis is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en het milieu. Ecologische isolatie is helaas nog niet de standaard, maar wordt steeds vaker gekozen. Er worden steeds vaker producten gebruikt die niet schadelijk zijn voor de natuur en die biologisch afbreekbaar of recyclebaar zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden van
vloerisolatie voor uw huis?

Voor dat wij een oplossing bieden, voeren wij altijd eerst een gratis vochtinspectie uit. Zo kunnen wij u een oplossing op maat bieden!