Optrekkend vocht
in uw huis?

Wij helpen u graag!

Ontdek wat isolatie u oplevert

Start nu met besparen, kies voor kruipruimte-isolatie. Een duurzame oplossing!

Heeft u last van
optrekkend vocht in huis?

Dan heeft u in de meeste gevallen problemen met uw waterkering. Een waterkering is een waterdichte laag die tussen de steenlaag ter hoogte van het grondniveau geplaatst wordt.

Wanneer uw waterkering ontbreekt of onderbroken of beschadigd is, krijgt u last van optrekkend vocht. Het gevolg? Grondwater dat vrij spel heeft en opgezogen wordt door de muren. Dit leidt weer tot vochtplekken, schimmel en loslatend pleisterwerk of behang als gevolg.

Hoe kunt u opstijgend vocht herkennen?

Optrekkend vocht kunt u herkennen verschillende symptomen. Vochtplekken op de binnen- of buitenmuren zijn een duidelijk teken van vochtproblemen. Schimmels en een muffe geur in huis kunnen ook op een vochtprobleem duiden. De ernst van het optrekkend vochtprobleem is afhankelijk van de poreusheid van de bouwstenen, dikte van de muren en de grondwaterstand.

 

De gevolgen van
optrekkend vocht in huis

 1. Hoger energiegebruik
  Hoe vochtiger de lucht in huis, hoe meer energie u nodig heeft om de lucht in uw huis op te warmen. Uw energierekening kan met 5 tot 10% stijgen.
 2. Gezondheidsproblemen
  Hoge luchtvochtigheid en aanwezigheid van schimmels veroorzaken snel infecties aan luchtwegen. Ook zijn gewrichtspijn, keelpijn of verkoudheden veel voorkomende symptomen.
 3. Structurele schade
  Schade aan buiten- en binnenmuren is één van de meest opvallendste gevolgen van optrekkend vocht.

Oplossingen

 • Muren injecteren met vochtwerend product
 • Muren onderkappen
 • Ventilatiekokers plaatsen
 • Bodem-/vloer- of kruipruimte-isolatie

Gratis vochtinspectie

Voor dat wij een oplossing bieden, voeren wij altijd eerst een gratis vochtinspectie uit. Zo kunnen wij u een oplossing op maat bieden!