Heeft u last van
schimmelvorming?

Ontdek de oorzaken!

Ontdek wat isolatie u oplevert

Start nu met besparen, kies voor kruipruimte-isolatie. Een duurzame oplossing!

Wanneer komt
schimmel tot stand?

Schimmel in huis is een probleem dat vaak voorkomt als er teveel vocht in huis aanwezig is. Schimmels kunnen zich alleen in vochtige omstandigheden ontwikkelen. Heeft u last van schimmels in huis, dan kunt u er zeker van zijn dat u een vochtprobleem heeft. Vochtproblemen die vaak voorkomen zijn opstijgend vocht, condensatievocht en doorslaand vocht

 

 

Schimmels door
condensatievocht

Door afkoeling van warme lucht ontstaat condensatievocht. Hier kunt u denken aan de hete stoom die ontstaat tijdens het koken en die neerslaat op de ramen en tegels. 

Vochtige lucht die niet voldoende wordt afgevoerd, gaat condenseren tegen de muren. Een aantal voorbeelden waardoor condensatievocht ontstaat, is de vochtige lucht die ontstaat na het douchen, baden of het drogen van een kleding aan een droogrek. Het gevolg hiervan is dat de muren vochtig worden. Op vochtige muren kan schimmel zich goed ontwikkelen. 

 • Marktleider in schelpenisolatie

  Isoschelp® is in Nederland marktleider op het gebied van schelpenisolatie.

 • Streven naar hoogste kwaliteitsnormen

  Wij streven naar hoge kwaliteitsnormen tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

 • Isoschelp® is 100% milieuvriendelijk

  Het gebruik van isolatieschelpen is nooit milieubelastend. Evenmin bij sloop. Ons isolatiemateriaal kan zelfs worden hergebruikt.

Schimmels door
optrekkend vocht

Een veelvoorkomend probleem is optrekkend vocht. Vooral oudere woningen kunnen hier last van hebben. Dit is grondvocht dat door het gebrek aan een goed vochtscherm in de muren trekt. Na verloop van tijd raken de muren verzadigd en kunnen erg nat worden.

Naast schimmel kan er door de aanwezigheid van bacterien en zouten in het grondwater ook salpeteruitslag op de muur ontstaan. Dit is een droge witte uitslag.

Schimmel door
doorslaand vocht

Als er problemen zijn met de vochthuishouding van de gevel. Wanneer de gevel niet goed kan uitdrogen, zal dit vocht doorslaan naar de binnenmuren. Het gevolg hiervan is dat de binnenmuren ook vochtig worden. In vochtige muren kunnen schimmels zich goed ontwikkelen.

Oplossingen tegen schimmel in huis

 • Doorslaand vocht bestrijden door gevel te herstellen
 • Beter ventileren
 • Optrekkend vocht bestrijden door gevel te injecteren met speciale chemische vloeistof.

Schimmels in huis zijn schadelijk voor uw gezondheid. Ze kunnen leiden tot allerlei allergische klachten. Vooral als u luchtwegproblemen of allergieën heeft. Ook kan vocht leiden tot het versterken van reumatische klachten.