Nare geuren
uit kruipruimte

Wij helpen u graag!

Ontdek wat isolatie u oplevert

Start nu met besparen, kies voor kruipruimte-isolatie. Een duurzame oplossing!

Komen er nare geuren
uit uw kruipruimte?

Heeft u last van nare geuren uit uw kruipruimte? Dit is erg vervelend en kan het leef- en wooncomfort in uw woning erg verminderen. In kruipruimtes heersen bijzondere omstandigheden: het is er vaak vochtig, koud en er is amper toevoer van verse lucht. Dit zijn de perfecte condities voor schimmels, zwammen en ongedierte. Deze omstandigheden zorgen voor een stinkende kruipruimte. 

De meest voorkomende oorzaken
voor een stinkende kruipruimte

Schimmel, houtrot en betonrot

Door het langdurig onder water staan van de kruipruimte, kunnen muren, vloeren en grond gaan stinken. Dit heeft schimmel, houtrot of betonrot als gevolg. Met het rijzen en dalen van het grondwater, zullen er ook periodes zijn waarbij uw kruipruimte ‘droog’ komt te staan. Schimmels en vuil staan dan niet langer onder water waardoor er nare geuren vrijkomen in de kruipruimte. 

Ongedierte en hun uitwerpselen

Een kruipruimte is vaak vochtig en koud wat het de perfecte plek maakt voor ongedierte. Insecten, muizen en ratten voelen zich snel thuis in deze donkere en vochtige omgeving. Deze beestjes en hun uitwerpselen kunnen voor veel stankoverlast zorgen. 

Rioleringsproblemen

Als u problemen heeft met het riool, kan dit ook voor een stinkende kruipruimte zorgen. Bij rioleringsproblemen kunt u denken aan een verstopping, een lekkage, gebrekkige ontluchting of verzakking van het riool. 
 

Hoe komt u ervan af?

Nieuwe bodemafsluiting 

De nare geuren in uw kruipruimte kunt u bestrijden door het aanleggen van een nieuwe bodemafsluiting. Dit helpt direct! Dit doet u door een laag zand van 30 tot 40 cm aan te leggen. Het nieuwe verse zand zal het aanwezige vocht en beschimmelde delen van de kruipruimte afdekken waardoor u geen last meer heeft van nare geuren. 

Bodemisolatie

Naast het aanbrengen van een nieuwe bodemafsluiting, helpt het ook om de bodem van uw kruipruimte te isoleren. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een laag schelpen aan te laten brengen. Deze schelpen nemen het vocht op waardoor u geen last meer heeft van nare geurtjes in uw kruipruimte. 

Overzicht

  • Marktleider in schelpenisolatie

    Isoschelp® is in Nederland marktleider op het gebied van schelpenisolatie.

  • Streven naar hoogste kwaliteitsnormen

    Wij streven naar hoge kwaliteitsnormen tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

  • Isoschelp® is 100% milieuvriendelijk

    Het gebruik van isolatieschelpen is nooit milieubelastend. Evenmin bij sloop. Ons isolatiemateriaal kan zelfs worden hergebruikt.