Schelpenisolatie
met Isoschelp®

De basis voor gezond en energiezuinig wonen!

Ontdek wat isolatie u oplevert

Start nu met besparen, kies voor kruipruimte-isolatie. Een duurzame oplossing!

Wat is schelpenisolatie?

Isoleren met schelpen is een van de oudste vormen van isolatie. Door hun vorm zorgen schelpen voor een dikke isolatielaag op de bodem van de kruipruimte van uw woning. Ook staan schelpen bekend om hun vochtwerende werking.

Liever direct een
vraag stellen?

Wat is het grootste
voordeel van schelpenisolatie?

Eén van de grootste voordelen van schelpenisolatie als bodemisolatie is de kracht om vocht vast te houden. Schelpen houden door de natuurlijke werking net zoals andere isolatiematerialen vochtige lucht tegen. Voor een optimale isolatie heeft u voor Rc-waarde van 2,5 een laag van 25 tot 30 centimeter schelpen nodig.  

Isolatiemateriaal op een
milieuvriendelijke wijze

Door het aanbrengen van deze isolatievorm ontstaat er een schoon en zuiver pakket dat voor 75% uit stilstaande lucht bestaat. Deze milieuvriendelijke isolatie laat geen vochtige lucht door, zelfs niet als de schelpen gedeeltelijk in het water liggen. In uw woning zal het leefklimaat verbeteren omdat de luchtvochtigheid na de bodemisolatie met schelpen daalt en de temperatuur gelijkmatiger wordt. Daarnaast is het ventileren van de kruipruimte niet nodig wanneer u kiest voor schelpenisolatie. Schelpen bestaan namelijk voor 98% uit kalk en zorgt voor een erg droge lucht, waardoor de buitenlucht vochtiger is dan in de kruipruimte. De ruimte boven de droge laag schelpen hoeft niet geventileerd te worden. De lucht boven de schelpen is ook veel minder koud. Hierdoor heeft u altijd een warmere vloer!

  • Warmte-isolerend

  • Voorkomt de vorming van zwammen, schimmel en rotting

  • Waterkerend