Hoe werken wij?

Zó gaat Isoschelp te werk

Hoe gaat Isoschelp®
te werk?

Schelpen liggen in constant aangroeiende, zeer dikke lagen en banken op de zeebodem. De voorraad Noorse stroomschelpen is oneindig, omdat weekdieren elk jaar volop nieuwe schelpen maken. Alleen al in de Waddenzee bedraagt de aanwas zo’n 200.000 kubieke meter per jaar.

Bij de winning wordt ervoor gezorgd dat het ecosysteem in tact blijft. In overleg met Rijkswaterstaat worden vooraf winplaatsen en hoeveelheden bepaald. Zo wordt uitputting van de voorraad schelpen voorkomen en blijven schelpen ook altijd leverbaar.

Per schip zuigen wij de schelpen op uit de Noordzee, Waddenzee en Zeeuwse wateren. Aan boord worden ze vervolgens gezeefd en gewassen. Aan land worden ze nogmaals gezeefd en daarna gewassen met zoet water.

Zodra wij opdracht hebben gekregen om een kruipruimte met Isoschelp® te isoleren, vervoeren wij de schelpen per bulkauto. Via een dikke slang en met behulp van lucht worden ze rechtstreeks in de kruipruimte geblazen.

Isoschelp op tv bij
Grenzeloos Wonen

Voor het programma Grenzeloos Wonen ging Isoschelp langst bij een huis dat al voor 1980 is gebouwd. Het stel wat er woont had last van vochtproblemen, een muffe lucht en een slechte isolatie. 

Isoschelp® garantie

Op de werking van de schelpen bieden wij u een levenslange garantie.

schelp

Waarom kiezen voor Isoschelp?

  • Marktleider in schelpenisolatie

    Isoschelp® is in Nederland marktleider op het gebied van schelpenisolatie.

  • Streven naar hoogste kwaliteitsnormen

    Wij streven naar hoge kwaliteitsnormen tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

  • Isoschelp® is 100% milieuvriendelijk

    Het gebruik van isolatieschelpen is nooit milieubelastend. Evenmin bij sloop. Ons isolatiemateriaal kan zelfs worden hergebruikt.