Natuurlijke isolatie
met Isoschelp®

Isolatie rechtstreeks uit de natuur of gerecycled!

Een voorbeeld van natuurlijk isolatiemateriaal

Schelpen

Fossiele schelpen zijn natuurlijk omdat er telkens weer nieuwe voorraad gevormd wordt. Schelpen hebben een positieve invloed op de vochthuishouding en worden daarom veel toegepast in kruipruimtes onder woningen. De onderste laag schelpen condenseert vocht terwijl de bovenste laag isoleert. 

Een voorbeeld van natuurlijk isolatiemateriaal

Schapenwol

Schapenwol is 100% natuurlijk en is erg geschikt als isolatiemateriaal. Het laat lucht door en heeft van nature een vochtregulerende werking. Bij vochtopname blijft de isolerende werking van schapenwol ongeveer hetzelfde. Schapenwol vergaat niet, want testen hebben aangetoond dat schapenwol tot wel 100 jaar meegaat. Het is dus een onderhoudsvrij isolatiemateriaal.

  • Milieuvriendelijk

  • Uitermate geschikt voor warmte-isolatie

  • Creëert optimale vochtregulatie

  • Beter voor uw gezondheid

Een voorbeeld van natuurlijk isolatiemateriaal

Gerecycled katoen

Katoenen kleding wordt tegenwoordig steeds vaker hergebruikt voor onder andere de productie van hoogwaardig isolatiemateriaal. Tweedehands kleding wordt ingezameld en gesorteerd. We dragen natuurlijk niet voor niets katoenen kleding: katoen bevat van nature zeer goede thermische en vochtregulerende eigenschappen. Zo geldt dat ook wanneer het wordt gebruik ter isolatie van een woning. Gerecycled katoen is geschikt voor het isoleren van muren, scheidingswanden, vloeren en daken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van
natuurlijke isolatie voor uw huis?

Voor dat wij een oplossing bieden, voeren wij altijd eerst een gratis vochtinspectie uit. Zo kunnen wij u een oplossing op maat bieden!