Menu

Een blijvende oplossing..

voor een gezond klimaat!

Isoschelp vloeropbouw met isolatieschelpen

Schelpenisolatie: de basis voor gezond en energiezuinig wonen

Een groot deel van de Nederlandse huishoudens heeft last van vocht in hun kruipruimte.  Een veel voorkomende oorzaak zijn hoge waterstanden. Bovendien ligt in veel kruipruimtes een laag zand. Door de capillaire werking hiervan wordt vocht omhoog gezogen. Het vocht verdampt en condenseert vervolgens tegen uw vloer, die koud en vochtig wordt. Hierdoor wordt uw huis ook vochtig en kil, een plek waar huismijt en schimmels goed gedijen. Daarbij is vocht de grootste vijand van ieder gebouw. Het verkort de levensduur ervan.

Schoon en zuiver

Door uw kruipruimte te isoleren met Isoschelp® kruipruimte isolatie ontstaat een schoon en zuiver pakket, dat voor 75% uit stilstaande lucht bestaat. Deze milieuvriendelijke isolatie laat geen vochtige lucht door,  zelfs niet als de schelpen gedeeltelijk in het water liggen. Het leefklimaat in uw woning zal verbeteren omdat de luchtvochtigheid daalt en de temperatuur gelijkmatiger wordt.

Volgens het bouwstoffenbesluit dient de minimale isolatiewaarde (R-waarde) van een isolatielaag 2.5 te zijn. Om dit te bereiken brengt ons isolatiebedrijf een laag van 25 centimeter aan. Als u grondwater in uw kruipruimte heeft staan, wordt gerekend vanaf de hoogste stand van het grondwaterpeil. Wilt u een hogere isolatiewaarde bereiken, kunt u kiezen voor een dikkere laag schelpenisolatie.

Ventilatie niet nodig

Omdat Isoschelp®en voor 98 % uit kalk bestaan en zo'n droge lucht maken, is de buitenlucht meestal vochtiger dan in de kruipruimte. Hierdoor hoeft er boven de droge laag Isoschelp®® niet te worden geventileerd. Schelpen zijn het enige isolatiemateriaal waarbij het mogelijk is de kruipruimte af te sluiten. Hierdoor heeft u altijd een warmere vloer, boven een pakket stilstaande zuivere lucht.

Energiebesparend

U kunt jaarlijks zo'n 325m³ gas besparen op uw stookkosten door uw vloer te laten isoleren . Dit komt neer op € 190,- (prijspeil 2011). Deze besparing vermindert de uitstoot van CO² met 338 kilogram per jaar. Onze ecologische vorm van isolatie is ook vanuit dit opzicht duurzaam isoleren.

Isoschelp® is:

  • Warmte-isolerend
  • Vochtwerend
  • Waterkerend
  • Voorkomt de vorming van zwam, schimmel, rotting, etc.
  • Isoleert akoestisch, weert geluid
  • Een pakket Isoschelp®en sluit de bodem af en weert stank/gassen/radon en kent zelf geen radonemissie

Meer informatie

Isoschelp op televisie bij Grenzeloos Wonen

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag meteen een offerte aan.

Vraag offerte aan

© 2021 Isoschelp ®

Vroonland 42, 4401 JV Yerseke

Tel: 0113-571249

e-mail: info@isoschelp.nl | internet: www.isoschelp.nl